Dags för barn födda 2013 att bilda lag, mer information via länken >här< !
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
P05-2

Spånga IS Fotbollsklubb
3 - 2
Skogås-Trångsund
Spånga IS Fotbollsklubb3 - 2Skogås-Trångsund

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 30 mars, 11:00
Plats:Bromstens IP
Serie:Träningsmatcher
Samling:10:15, Bromstens IP
Aktivitetsinfo: Träningsmatch
Trupp:Alex Randow
Axel Esshagen
David Rolin
Elias Söderberg
Emir Ayranci
Hugo Gutell
Isaac Hedlund
Jacob Nordzell
Jonathan Aktas
Kevin Klimt
Leonidas Kostopoulos
Ludvig Tollqvist
Marcus Hartman
Olle Tengblad
Oscar Ahlberg
Seger i genrepet!
2018-04-03 12:38
Seger med 3-2 i genrepet!
Påskhelgen fick bästa tänkbara start med en seger mot Skogås/Trångsund på ett soldränkt Bromstens IP. Slutsiffrorna skrevs till 3-2 i hemmafavör efter ett sent avgörande.
Med en dryg vecka kvar till premiären i S:t Eriks-Cupen tog vi, på Långfredagen, emot Skogås/Trångsund "hemma" på Bromstens IP. Gästerna startade helt klart bäst och vi får mest se på när Skogås/Trångsund trillar boll. Under matchens inledning är vi lite vilsna men efter hand tar vi oss in i matchen och vi nöter på med våra inövade uppspel och spelvändningar. Det blir inte rätt alla gånger, men för det mesta sitter det ändå bra.

Vi gör matchens första mål på ett fint spel i djupled. Bollen sitter i nät efter att vi har tagit oss från egen målvakt via backlinjen, mittfältet och slutligen hittat en perfekt löpning på en av våra yttrar. Ett fint "fotbollsmål" helt enkelt. Gästerna kvitterar med bara minuten kvar av första halvlek efter ett hopslag på en 50-50 boll. Oavgjort i halvtid och spelmässigt helt OK mellan matchminut 12 och 33.

Andra halvlek rullar i gång och Skogås/Trångsund trummar på från start. Vi får inte riktigt igång grejerna som vi vill, och motståndarna skapar några vassa chanser. I ett försök att komma upp i banan börjar vi slå långt, men vår forward och offensiva mittfältare får det svårt att vinna boll mot ett samlat Skogås/Trångsund-försvar. En bit in på halvleken skapar vi lite press och kommer till bra skottläge. Bollen tippas ut till matchens första hörna som vi lyckas förvalta (lite turligt). Bollen dimper ner någon halvmeter från mållinjen och där är vi och nyper dit 2-1. 

Efter vårt ledningsmål flyttar Skogås/Trångsund upp sina positioner och vi får slita rejält för att freda vårt mål vid ett par tillfällen. Orken tryter något och då tappar vi vårt egna spel vilket leder till att vi får jaga boll och motståndarna tillåts skapa några fina lägen. Skogås/Trångsund vaskar fram en hörna med 10 minuter kvar av matchen och det uppstår kalabalik vid första stolpen. Vi är på plats med personal men saknar beslutsförmåga och bollen rinner smärtsamt in och 2-2 på tavlan. 

Krysset känns ändå helt okej med tanke på matchbilden men än är det inte över. Med 3 minuter kvar av matchen vinner vi boll på mittfältet och ställer om blixtsnabbt. En liten fint, en tunnel på backen och ett iskallt avslut i målvaktens vänstra hörn, och segern är ett faktum. En helt OK prestation kan man säga!

Tack till publiken, domaren och Skogås/Trångsund!

/Ledarna<< Tillbaka

 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten