Anmälan till årets Knattefotbollsskola för barn födda 2013 och 2014 är nu öppen genom länken >här< !
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
P02-1

Kungsängens IF
vs
Spånga IS Fotbollsklubb
Kungsängens IFvsSpånga IS Fotbollsklubb

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 februari, 18:45
Plats:Kungsängens IP
Samling:17:45, Kungsängens IP
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Match mot Kungsängens IF U17.

Matchen flyttad från Spånga IP på lördagen till Kungsängens IP på söndagen på grund av att Spånga IP har isbeläggning och Kungsängens IP istället är uppvärmd och spelbar.

Samling 17:45 på plats, var noga med att vara i god tid. Matchstart sker 18:45.

Vi spelar preliminärt 90 minuter, eventuellt 3*30 istället för 2*45 för att möjliggöra fler taktiska pauser.

Bifogar kartlänk i kallelsen, resan tar cirka 15-20 minuter med bil från Spånga. Adressen är Västra Rydsvägen 111 i Kungsängen.

Svara gärna på kallelsen snarast möjligt, har ni förhinder så meddela Ali anledning via sms.
Klar dominans i försäsongens premiärmatch
2019-02-11 12:50
Efter att några veckors ihärdigt snöande skjutit fram lagets matchupptakt på försäsongen var det så äntligen dags för premiär i helgen när Kungsängens U17 tog emot Spångas U17 på det uppvärmda konstgräset i Kungsängen.
Nye huvudtränaren Ali mönstrade en offensiv elva från start med en del nyheter i direktiv och positionsspelet där bland annat Andreas Hansen debuterade i mittförsvaret med bravur. Med i matchtruppen fanns även tre provspelare och nyförvärvet från Djurgården Eric Jonasson som alla gjorde entré i halvtid.

Innan dess var det dock ett spelförande Spånga som skapade en hel del halvlägen efter överlapp eller instick i sista spelytan. Emellanåt med viss brådska att slå en avgörande pass i djupled snarare än att etablera spel vilket leder till en del omställningslägen för Kungsängen, men det finns en tydlig energi hos laget efter att man varit borta från gräsplanen ett par veckor på grund av vädret och det syns i snabba defensiva omställningar som ofta ger snabb återerövring av boll.

Ledningsmålet dröjer till den 19 matchminuten när Alex Kostopoulos får på en vacker volleyträff på en andraboll som studsar ut strax utanför Kungsängen straffområde. I slutet av halvleken tappar Kungsängen något av sin annars stabila defensiva struktur och med tre snabba mål på 10 minuter går luften ur något.

Glädjande att laget ser sju olika målskyttar under kvällen och att hela laget bidrar i såväl anfall som försvar, men än är det några månader kvar till seriepremiären och även om det finns ramar och strukturer finns det mycket detaljer i spelidén kvar för att laget skall vara där de vill vara. 

Det hårda jobbet fortsätter framåt.


<< Tillbaka

 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten