Referat: Sundbybergs IK - Spånga IS FK
Förlust på stopptid för herrarna mot Sumpan
2020-10-04 23:33

Fler bilder (+45) >>
Det blev en ganska svårspelad match på en hal gräsplan, där Spånga kom tillbaks från underläge och förde spelet framförallt i andra halvlek, medan Sundbyberg fick kontra. Extra surt, sett med Spångaögon, att återigen förlora med uddamål, 2-3, på stopptid. Nu väntar kval nedåt för Spånga.
Sundbybergs IP är en av Stockholmsområdets få naturgräsplaner och bra underhållen. Men det är nästan omöjligt att underhålla en gräsplan när det regnat. Det var mycket halt på plan, trots skruvdobbar på flera spelare. Men underlaget var ju likvärdigt för bägge lagen, även om spelkvalitén förstås blev lidande.

Efter att ha känt på varandra i inledningen tog Spånga, som så ofta tidigare, över alltmer av spelet, Engin Baran på topp hade god kontakt med sina offensiva mittfältare, speciellt fungerade samarbetet med Abdoul Diallo bra. Sumpan kontrade och Marcus Lundin sköt i ribban, tjugo minuter in i matchen, som förebåd till första målet, då Junior Kargbo sköt 1-0 efter att Spångas försvar halkat omkring i eget straffområde.

Strax därefter utökade hemmalaget till 2-0, då laget enkelt tog sig fram centralt och Mahad Ahmed kunde sätta bollen i mål, 26 minuter spelade.

Strax före halvtidsvilan reducerade Markus Blomquist direkt på en hörna, ett moraliskt viktigt mål strax före paus.

-  Vi gör en ok första halvlek där vi tyvärr släpper in två mål som borde ha undvikits, inleder Spångas tränare Serkan Görgülü, laget hade för få spelare som hotade i djupet

I detta läge ledde Franke över BKV Norrtälje och Gideonsberg hade 1-1 mot Uppsala-Kurd, varför Spånga då låg ovanför strecken på plats nummer åtta.

Kvarten in i andra kvitterade Spångas Engin Baran när han skarvade en frispark från Markus Blomquist till 2-2.

Fortsatt spelövertag från Spånga och fortsatta kontringar av Sundbyberg. Spångas anfallslust ökade dessutom när Wilondja Fataki och Bryan Chantera byttes in. Sumpans målvakt Martin Limpar tvingades till flera snygga räddningar för att freda sin målbur.

Sundbybergs inhoppare Rasmus Robarth klackade bollen snyggt i stolpen bredvid Spångas målvakt Armin Bajramovic.  Samme Rasmus avgjorde sedan matchen på stopptid med ett mål från närdistans, till 3-2 som stod sig matchen ut.

- I andra halvlek gjorde vi små justeringar som att spela snabbare med få tillslag och försöka hitta bakom deras backlinje. Detta resulterar i att vi gör 2-2 och borde ha gjort minst ett mål till med tanke på alla våra chanser, säger Serkan. Tyvärr åker vi på ett baklängesmål när 30 sekunder återstår.

Oerhört svagt av Spånga att inte "parkera bussen" i slutminuterna så att man återigen förlorade med ett uddamål, vilket hänt under flera tidigare matcher. Ett oavgjort resultat hade dock inte räckt för att Spånga skulle ha placerat sig på säker mark ovanför strecket, detta eftersom Norrtälje vann sin match, även de på stopptid.

Nu väntar alltså kvalspel för Spånga, då man möter Bollstanäs SK, Rådmansö SK och Unik FK i en enkelserie. Serien startar på lördagen den 10 oktober kl 12 borta på Rådmansö Schakt Arenas naturgräsplan. Endast gruppspelssegraren fortsätter i/till division 3.

-  Det verkar vara vår melodi att spela bra och skapa chanser men att tyvärr släppa till enkla mål, avslutar Serkan Görgülü, men det ska Spånga få bukt med i kvalserien. Vi är jättetaggade att göra bra ifrån oss de resterande tre matcherna och hålla oss kvar i division 3!