SISTA CHANSEN TILL GARANTERAD PLATS PÅ VÅR KNATTEFOTBOLLSKOLA - ANMÄL ER SENAST DEN 31 MARS!

Fler bilder (+16) >>
Vallentuna-Spånga i div 3NS slutade 1-1. Spånga hade stort spelövertag i första med en mängd chanser dock utan mål. Istället var det Vallentuna som tog ledningen på en kontring tio minuter in i andra, varefter Spångas Frans Gabro kvitterade tretton minuter senare. Matchkvalitén sjönk dock när tröttheten tog ut sin rätt under årets varmaste dag. Spånga är glada över poäng i sin första match, men borde ha satt några av  alla sina chanser i första halvlek.
Lagen gick ut på en solvarm gräsplan på Vallentuna IP (endast halva planen hann vattnas under dagen innan kommunen införde bevattningsförbud) med lite olika förutsättningar:

Gästande Spånga var helt ovana vid seriematcher sedan premiären mot BKV Norrtälje fick skjutas upp av corona-skäl. Hemmalaget Vallentuna förlorade sin premiärmatch borta mot IK Franke med klara 2-0.

Vi vet inte om det var bättre tålighet mot värmen eller större spelglädje, men Spånga kom att dominera första halvlek, då Vallentuna endast kom till anfall ett par gånger, då oftast med snabbe Innocent Kakooko på vänsterkanten.

Istället var halvleken Spångas, med ett bollinnehav på 65-70 %, laget hade även ett otal chanser ocfta efter samspel mellan Edward "Eddie" Owusu och Frans Gabro på topp. Även lagets mittfält kändes stabilt och dominerande.

Tyvärr upprepades svagheten från säsongen 2019: att få bollen i mål! Istället blev det Vallentuna BK:s Iljas Ahmedov som gjorde mål efter 55 minuters spel på en kontring. Målet gav hemmalaget ny energi och de kunde flytta upp spelet i banan. Tretton minuter senare slog Markus Blomquist en rak -  men skruvad - passning fram till Frans Gabro som sprang hela vägen fram till skott i mål till 1-1. Spånga tog tillbaks initiativet och pressade på resten av matchen, dock utan avtryck i protokollet.

- Det tog sin tid, men äntligen är premiären avklarad, säger Spångas tränare Jannis Pappas. Vi åkte till Vallentuna för att få med oss hem ett bra resultat, och med tanke på matchbilden, där vi i stort sett dominerar och skapar ohyggligt mycket chanser  för att punktera i ett tidigt skede, så känns det lite surt att skänka poäng till motståndaren. Vi har dock bara oss själva att skylla på, jag är otroligt nöjd och stolt i övrigt över killarnas inställning och arbetsmoral.