Aktivitetsinfo: Bollpojkar: P07:5/6, Magnus Sjögren,
magnus.sjogren@bisnode.com
Herrarna räddade kryss under sista 20
2019-06-26 13:18
Bejoy "Bigge" Khan, målgörare
Mönstret från förra mötet med Viggbyholm upprepade sig: Spångas herrlag blev rejält utspelat och låg under med 0-3 i halvtid. det var först sista delen av matchen som hemmalagets spel kom igång och då med besked: tre snabba mål och bud på fler, laget ska dock vara nöjt med oavgjort innan sommarvilan.
Det var kanske fel att rubriksätta "Sista matchen innan sommaren" i matchinsticket, Spånga såg ut att mer tänka på sol och bad än på fotboll när laget mötte Viggbyholm på Spångas konstgräsplanen på onsdagskvällen, dit matchen hade flyttats efter tisdagens ymniga regnande. Vi såg ett lojt, tamt och energifattigt hemmalag som mest höll bollen i egen backlinje eller slog långt upp mot Viggans backlinje, utan att åstadkomma några målchanser att tala om.

Istället var halvleken Viggbyholms, laget förlorade ju med klara 4-0 mot Spånga i förra veckan och det märktes tydligt att laget inte ville förnedra sig igen. Istället tog man hand om mittfältet och styrde matchen framåt. Det dröjde bara dryga tio minuter innan man gjorde 0-1 på en kontring efter tveksamt frlsvarsspel från Spångas sida, Tio minuter senare kastade Viggan ett långt inkast som Nils Pasthy nickade i mål över Spångas målvakt Armin Bajramovic. Fyra minuter senare gjorde Viggbyholm sitt tredje mål, ett spelmål till 0-3.

Fortsatt gamnacke från Spånga, som dock lyckades undvika fler baklängesmål under halvleken.

Andra halvlek startade med samma spelmönster som tidigare, med Spånga tvåa på bollarna. Dock började laget arbeta sig in i matchen och i den70 minuten gjorde Bejoy Khan mål på närdistans till 1-3. tio minuter senare reducerade Frans Gabro till 2-3 på ett snyggt distansskott.

Spånga anade kvällsluft och bara tre minuter senare gjorde Bryan Chantera 3-3 med en cykelspark, matchens snyggaste mål! Bryan utsågs senare till Spångas bäste spelare, en motsvarande ära vederfors Viggbyholms Pierre Ahlberg.

Fortsatt Spångatryck, inklusive en Spångahörna som Viggans målvakt Petri Anufrijeff tvingades tippa till hörna, inga fler mål dock i matchens om slutade oavgjort, ett resultat som bägge lagen får vara nöjda med, som matchen utvecklade sig.

Genom kryssets enda poäng avancerade Spånga i tabellen H4N » till tredje plats, dessutom med en match mindre spelad än tvåan Enebyberg. Ett rejält lyft jämfört med säsongsinledningen!

Nu väntar avslutande träning med efterföljande grillning på Gläntans BP. "Höstsäsongen" startar den 22 juli.

Matchfakta  Spånga - Viggbyholm

Spånga IP, konstgräsplan, 26 juni 2019 kl 19. Växlande molnighet, 21 grader. Spånga spelade i blåvitt enligt  4-2-3-1.

Mv Armin Bajramovic
 Backar    Nemanja Marojevic, Tahsin Anar, Kamran Nosrati, Joseph Kayongo Mutumba
 Mittfält    Serkan Görgülü, Markus Blomquist, Bejoy Khan, Bryan Chantera, Wilondja Fataki
 Forwards  Frans Gabro
 Avbytare  Erik Gillsbro (mv),  Nasir Bulale, Oliver Bechtel, Emil Gabro, Ralph Paye

Spånga: Bryan Chantera

Matchen live-sändes på Youtube, med hjälp av Fancloud och kan ses i efterskott här: