Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

Spånga IS FK
2 - 0
Hässelby SK FF
Spånga IS FK2 - 0Hässelby SK FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 juni, 16:00
Plats:Bromstens IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150001057
Samling:14:30
Herrarnas sjätte raka seger på Bromstens IP i tryckande värme
2019-06-14 14:37
Matchen spelades "borta" på Bromstens IP, detta eftersom Ulf Kristersson m.fl. framträdde på Järvaveckan på Spånga IP. Sol och 28 grader på termometern, Spånga hade dock inga problem att besegra Hässelby SK med 2-0.
Gästande Hässelby har decimerats offensivt inför denna säsong och hade första halvtimmen  svårt att komma till avslut framåt.

Istället var det Spånga som inledde (som så ofta tidigare) med tryck framåt och det dröjde bara fyra minuter innan Markus Blomquist tog sig framåt på högerkanten och passade in till Bryan Chantera som sköt i mål i steget till 1-0.

Målet till trots täppte Hässelby till bra bakåt, medan Spånga förgäves försökte slå bollar bakom HSK:s backlinje. Halvtimmen in i matchen hade Frans Gabro ett skott i stolpen varpå Markus sköt rakt på målvakten Joakim Sternås, tidigare målvakt i Spånga, inget mål alltså.

Allteftersom sjönk matchen i kvalitet, inte helt oväntat i värmen, och Hässelby arbetade sig in i matchen, de kontrollerade i detta läge planens mittfält. 1-0 stod sig dock till halvtid.

- Vi började bra, höll uppe bolltempot och kom runt på kanterna första kvarten, inleder Spångas assisterande tränare Micke Wallman, men sedan sjönk bolltempot och vi hemföll till att slå långt. Men ändå hade vi två helt öppna lägen och borde kunnat ha stängt matchen redan i halvtid.

Kvarten in i andra höll Hässelby på att kvittera med ett skott i ribban, det var dock Frans Gabro som i den 67 minuten utökade till 2-0 på en passning från Bryan. Det är ändå beundransvärt att spelarna orkade fortsätta att springa i värmen, trots en extra vattenpaus. Spånga pressade på och tog sig fram på kanterna, medans Jocke i Hässelbys mål höll undan. Matchen slutade 2-0 till Spånga, ett rättvist resultat med tanke på de yttre förutsättningarna.

- 2-0-målet punkterade matchen, fortsätter Micke och vi spelade lite bättre i andra. Som helhet ingen bra match, dock skönt att vinna måste-matcher mot lägre rankade lag. Tre pinnar var viktiga, tåget fortsätter!

Bryan Chantera utsågs till bäste spelare i Spånga, medan mittfältaren Robert Thörnbrant blev bäste man i Hässelby.

Genom segern fortsätter Spånga att klättra i tabellen, se H4N »  och ligger nu sexa med en match mindre spelad än lagen i näromgivningen. Innan serieuppehållet väntar Viggbyholm, borta den 19 juni och hemma den 26.

Matchfakta  Spånga -Hässelby

Bromstens IP, naturgräsplan, 16 juni 2019 kl 16. Sol och tryckande värme, 28 grader. Spånga spelade i blåvitt enligt  4-2-3-1.


 Mv Armin Bajramovic
 Backar Bejoy Khan, Tahsin Anar, Kamran Nosrati, Joseph Kayongo Mutumba
 Mittfält   Liam Hägvall, Serkan Görgülü, Markus Blomquist, Bryan Chantera, Emil Gabro
 Forwards  Frans Gabro
 Avbytare  Erik Gillsbro (mv),  Nasir Bulale, Yavuz Akkas, Wilondja Fataki, Oliver Bechtel


Mål

1-0,  Bryan Chantera,  4 min

2-0, Frans Gabro, 67 min


Bäst i lagen

Hässelby: Robert Thörnbrant

Spånga: Bryan Chantera


Bilder

Gå till bildarkivet för 2019 » 

Matchen live-sändes på Youtube, med hjälp av Fancloud och kan ses i efterskott här:


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten