Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

Spånga IS FK
2 - 1
Sollentuna FK
Spånga IS FK2 - 1Sollentuna FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 04 juni, 19:30
Plats:Spånga IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150001044
Samling:18:00
2-1 på stopptid mot Sollentuna
2019-06-04 09:57

Fler bilder (+25) >>
Frans Garbo slog i den 94 minuten in den avgörande straffen efter en match där lagen ägt varsin halvlek.
I första halvlek upprepades det spelmönster som vi varit vana att se på herrlagets matcher: stort inledande bollinnehav, offensiv fotboll med mycket spring i benen och ett motståndarlag som hade svårt att komma ur sin planhalva.

Dessutom ett tidigt mål i den femte minuten när Spångas mittfältare Ralph Paye sköt i mål på kortdistans efter en hörna.

Spånga spelade 4-2-3-1 med Joseoh Kayongo Mutumba, Tahsin Anar, Kamran Nosrati och Bigge Khan på backen, Ralph och Serkna Görgülü som defensiva fältare, Bryan Chantera, Markus Blomquist och Wilonjda Fataki som offensiva samt med Frans Gabro på topp.

Alla fyra offensiva spelare sprang kopiöst i början, inte minst Wilondja, medan Sollentuna fick slå långbollar, de hade dock en boll i mål efter dryga tio minuters spel, dock bortvinkat för offside, utan större protester.

I protokollet kunde vi registrera ett stort antal nära-mål-situationer med alla fyra offensiva plus Ralph inblandade, nära men inte i mål. Och det är tyvärr samma spelmönster som tidigare matcher, ett tidigt mål och sedan många chanser utan att lyckas. Istället mattades i slutet av första halvlek mot Sollentuna Spångas offensiv, förklarligt efter all löpning och 1-0 stod sig halvleken ut.

- I första spelade vi inspirerande och pigg fotboll, säger Micke Wallman, Spångas assisterande tränare, vi var aggressiva och låg rätt enligt plan.  Vi sprang väldigt mycket och skapade chanser, men brände tyvärr dem, Spånga borde ha lett med 3-0 i halvtid, inte minst efter klara målchanser för Frans och Wilondja.

Andra halvlek uppvisade ett helt annat spelmönster där Sollentuna tog inititativet och kunde utnyttja sin större fysiska storlek (säkert decimetern längre och tio pannor tyngre). Spånga blev för långa, fikonspråk för ett alltför utdraget lag, och anfallen slutade oftast i inlägg som enkelt hanterades av Sollentunas tvåmetersmän i försvaret, när syftet var att slå bakom dem.

Istället blev det gästerna som tog över och arbetade sig framåt, vilket gav resultat i en straff 20 minuter in i andra halvlek, straffen slogs i mål av Yevi Akdaraliev, även om Spångas målvakt gick åt rätt håll.

Tio minuter senare fick Bambo Gredén sitt andra gula kort för filmning och Sollentuna spelade en man kort sista kvarten, en kvart under vilken Spånga tog tillbaks offensiviteten och började spela markdiagonalare igen.

- I andra bytte Sollentuna taktik och hittade ytor som de kunde utnyttja, fortsätter Micke,  de gör det väldigt bra och tog fullständigt över matchen, samtidigt som Spånga började slå ängsliga tjongabollar. Det var bara en tidsfråga innan målet skulle komma och det gjorde det med straffen. Sollentunas utvisning förändrade dock spelet och vi tog över, utan att åstadkomma så mycket framåt.

I den 93 minuten fick Spånga en frispark vid halvmånen, Markus slog en snabb sned pass framåt (minns ni Brolins frispark VM-sommaren 94?) till Frans som dribblade sig fram till och nästan runt målvakten som fällde Frans. efter diskussion mellan domaren Panajot Gjotka och linjemannen dömdes straff, trots Sollentunas protester på och bredvid plan, under och efter matchen.

Frans själv slog straffen i mål till vänster om målvakten, 2-1 i slutresultat till Spånga, då Panajot blåste av matchen direkt därefter.

- Jag led med Sollentunas spelare och  tränaren Kim Degernäs, avslutar Micke, det är alltid hårt att få en sådan straff emot sig i slutet av matchen.

Som helhet ett "rättvist resultat", varsin halvlek, men lite spets för Spångas anfallsfotboll. Och som Spångas tränare Jannis Pappas skrev i matchprogrammet: "jag är övertygad om att Sollentuna kommer  att ligga betydligt högre upp i tabellen än nu, när vi närmar oss slutspurten", laget uppvisade kvalitéer framförallt i andra halvlek,.

Spånga har nu fyra raka segrar, alla på naturgräs, laget behöver dock bli bättre på avslut och på att avgöra matcher redan i första halvlek.

Bäste spelare i respektive lag blev Sollentunas Yevi Akdaraliev inte bara för sitt mål och Spångas Tahsin Anar, för sitt lugn och sin säkerhet som mittback.

Matchfakta  Spånga -Sollentuna FK

Spånga IP, naturgräsplan, 4 juni 2019 kl 19:30. Kvällssol 21 grader. Spånga spelade i blåvitt enligt  4-2-3-1.


 Mv Armin Bajramovic
 Backar Bejoy Khan, Tahsin Anar, Kamran Nosrati, Joseph Kayongo Mutumba
 Mittfält Wilondja Fataki,  Ralph Paye, Serkan Görgülü, Markus Blomquist, Bryan Chantera
 Forwards  Frans Gabro
 Avbytare  Erik Gillsbro (mv),  Emil Gabro, Alexander Pethrus, Liam Hägvall, Yavuz Akkas


Mål

1-0,  Ralph Paye,  5 min

1-1, Yevi Akdaraliev, straff, 53 min

2-1, Frans Gabro, straff, 94 min


Bäst i lagen

Sollentuna Yevi Akdaraliev

Spånga: Tahsin Anar


Bilder

Gå till bildarkivet för 2019 » 
Fler bilder finns på  www.mikaelwiklund.se

 
<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten