Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

IFK Österåker FK
0 - 0
Spånga IS FK
IFK Österåker FK0 - 0Spånga IS FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 18 maj, 19:30
Plats:Åkersberga IP 2
Tävling:
Matchnummer: 150001032
Samling:18:00
Stark insats mot serieledaren Österåker
2018-05-18 22:28
Max Whitman och Edwin Mahisa, Elliot Oskarsson, Erik Lissel, Kamran Nosrati
Spånga spelade 0-0 borta på fredagskvällen i sin kanske bästa insats under säsongen. Laget kontrade mot mittfältsstarka Österåker och hade flera vassa avslut medan Spångas målvakt Erik Lissel stod för ett antal reflexsnabba räddningar efter flera frisparkar och hörnor. Oavgjort var får anses vara rättvist i en match mellan två kämpande lag.

Österåker har ett lag med meriterade spelare, de allra flesta är kvar sedan förra årets spel i trean. Mest meriterad är vänsterbacken Max von Schlebrugge, tidigare i Hammarby, Anderlacht och Brøndby, Max hade dock ibland svårigheter mot Spångas högerytter Markus Blomquist.


Matchen i matchen stod dock på mittfältet där Österåker förde befälet under första halvlek, medan Spånga fick koncentrera sig på kontringar på kanterna, där Richard Tumba Kalenda och Markus B tog sig fram och oroade hemmaförsvaret.


Dock ska i ärlighetens namn sägas att Österåker hade fler avslut och att Spångas målvakt redan i första stod för ett antal starka räddningar på närskott,  det är svårt att förstå hans rörlighet, med tanke på hans storlek, två meter jämnt! Bakom närskotten låg ofta frisparkar signerade "Doni" Makolli, men Erik höll alltså tätt.


- Jag tycker vi definitivt tar ett stort steg framåt idag med en stark defensiv, inleder Spångas assisterande tränare Peller Bergsten, vi är ordentligt pressade första 20. Efter det jämnar det ut sig och med ett par fina kombinationer där vi sågar oss igenom. 


- Tyvärr är det lite för sällan vi spelar oss igenom och det syns att vi har ett något stukat självförtroende i kortpassningsspelet efter förra matchen, fortsätter han, vi tar för ofta fel beslut vilket mynnar ut i långa chansbollar som motståndarnas backar lite för enkelt får plocka ner. 


Fortsatt övertag för Österåker i andra halvlek, tyvärr drog Spånga på sig flera onödiga gula kort, vilket man kommer att få plikta för framöver. Högt bolltempo och två alltmer trötta lag, spelet och löpningarna kostade tempo på slutet i en halvlek som även den blev mållös, mycket tack vare flera parader av Erik Lissel.


- I andra blir det till en början bättre då Österåker inte får betalt för sitt raka spel och försöker variera med kortare bollar, fortsätter Pelle, som vi kan vinna högre upp i plan. Tyvärr får Spånga inte dit chanserna vi skapar och inte heller i slutet då två trötta lag bjuder varandra på flera avslut. Högt tempo i en underhållande match sett från sidan. Man vill givetvis alltid vinna, men idag är jag glad för en pinne borta i Åkersberga en fredag kväll. 


- Lissel får bli min "matchens lirare", med en hårsmån då alla jobbade stenhårt idag, avslutar en nöjd Pelle Bergsten, Erik hade några riktigt vassa räddningar. Men som sagt, alla slet för laget och poängen idag. 


Serien haltar fortfarande, men med dagens poäng har Spånga kommit ett litet steg närmare häng på tabelltoppen, se H4N »


Nästa lördag den 26 maj är det Spångadagen ner på Spånga IP, då först herrlaget möter Enebyberg, och damlaget därefter (på naturgräset!) tar sig an Ekerö. Dessutom med lagfotografering, speed shooting, ansiktsmålning, priser till bästa hejaklackar, skott på respektive lags målvakter, kasta-boll-närmast-mittpunkten m.m. Be there!


Matchfakta Österåker - Spånga

Åkersberga IP konstgräsplan, 18 maj 2018 kl 19:30, kvällssol 12 grader. Spånga spelade i blå-vitt enligt 4-3-3.

MvErik Lissen
BackarEdwin Mahisa,  Kamran Nosrati, Serkan Görgülü, Nemanja Marojevic
MittfältMarcus Minari, Elliot Oskarsson, Max Whitman
ForwardsRichard Tumba Kalenda, Markus Blomquist , Wilondja Fataki

Avbytare

Zaid Ahmed Kareem, Magnus Minari, Heydar Elwan, Bakari Kinteh


Mål

-Bilder

Gå till bildarkivet för 2018 »
<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten