Matchnummer: 000085027
Samling:18:30
Herrarna förlorade klart i Farsta
2021-11-06 08:38

På fredagskvällen blev laget stundtals utspelat av FOC Farsta, man förlorade med klara 4-1.

Siffrorna var desamma som vid förra helgens starka vinst, fast nu åt andra hållet! Hur kunde det skilja så mellan matcherna?

Kanske var det underskattning från Spångas sida, "vi är ju klara för 2022 och spelar så offensiv och bra fotboll"? Eller kanske möjliggjorde Spångas uppställning att FOC:en kunde få maximal utdelning på sitt snabba kontringsspel?

Som så ofta tidigare under säsongen inledde Spånga just offensivt, med speciellt Markus Blomquist och Ümit Yarar på det s.k. hugget, de stod bakom flera målchanser första kvarten, under vilken Spånga dominerade. David Skeppmark drev i matchens 18 minut bollen in i straffområdet och passade Ümit som satte 0-1. Rättvist i detta läge!

Men, som så ofta förr, gjorde målet att Spånga tappade trycket framåt och släppte Farstas mittfält och framförallt de rörliga anfallarna Kamil Dudziak och lagkaptenen Dario Ljuboje, med snabbe Michael Nakash på högerkanten in i matchen.

- Det kändes som att de anföll med minst fem man, sa Spångas lagkapten Kamran Nosrati i pausen.

Det dröjde bara till matchens 32 minut innan Dario kvitterade från straffpunkten på ett anfall från vänsterkanten, 1-1, varpå Ivo Öjhage tog hemmalaget upp i ledningen fem minuter innan domaren Koray Köylüoglu, blåste till halvtidspaus.

Ivos mål höll ren Zlatanklass, när han klackade bollen i mål bakom Spångas keeper Erik Lissel. Snyggaste målet på Farsta IP, säkert på hela veckan!

Andra halvlek fick ett annat tempo, Spånga höjde sig spelmässigt, delvis då unge Arvid Carlsson kom in på mittfältet. I detta läge bokförde vi tre vassa chanser, först när Kamran sköt hårt på en hörna, FOC:ens målvakt fick boxa till ny hörna. Sedan när Elliot Oskarsson slog en diagonalare till inbytte Wilondja Fataki som tog sig hela vägen in mot mål. Och tredje försöket när Markus bröt ett uppspel och passade på djupet fram till Taner Kocak som löpandes dock förlorade boll till hemmalagets målvakt.

Spångatryck, men FOC Farsta kunde då kontra, deras anfallare är hypersnabba och Yusupha Jammeh kunde springa sig fri och sätta 3-1 när 20 minuter åtserstod av matchen.

Spånga bytte in Ousman Jones och gick upp på två forwards, Spångas bästa chans i matchen var när Taner från kortlinjen spelade snett bakåt till Markus som från straffpunkten sköt hööögt över, där fösvann nog chansen till kvittering, tio minuter kvar på matchklockan.

Istället var det hemmalagets Matti Erabi som satte slutresultatet 4-1, även denna gång på en kontring, strax innan full tid.

Stor besvikelse i Spångas trupp efter matchen, en match där man inte lyckades neutralisera hemmalagets snabba anfallare.

- Inför matchen fruktade jag att vi skulle vara mer bekväma och mindre på tårna med tanke på säkrat kontrakt och tyvärr så blev det så, inleder Spångas tränare Serkan Görgülü. Vi är dominanta första 25 och skapar många chanser och gör ett mål . Sedan går vi ner i tempo och slutar arbeta som en enhet. Detta ger energi till Farsta som både kvitterar och vänder.

- I andra halvlek har vi mer energi och skapar en del chanser som vi -  som vana - bränner och Farsta som var riktigt vassa på kontringar straffar oss.
- 4-1 är absolut inget rättvis resultat men en rättvis seger för Farsta. Nu blickar vi framåt och hoppas kunna avsluta på bästa möjliga sätt, säger Serkan.

Omgången är snart färdigspelad. Rågsved tog sig förbi Segeltorp och Reymers placerar sig fortsatt över nedflyttningsstrecket, dock bara tre poäng bättre än Enhörna, medan Levide fortfarande har en teoretisk chans att klara kontraktet.

För Spånga återstår två matcher: Nacka Iliria hemma söndagen den 14 november kl 14 och som avslutning Reymers borta exakt en vecka senare.