Matchnummer: 000085019
Samling:12:30
En mycket bra dag på jobbet för herrarna
2021-10-29 12:59

Låt oss börja med en bild på när motståndarna Aspudden-Tellus innan match känner på gräsplanen på Spånga IP, de var klart imponerade av status på planen den näst sista oktober 2021. Stockholms bästa gräsplan?

Spångas herrar använde därefter underlaget på bästa sätt och kunde vinna komfortabelt med 4-1. En mycket bra dag på jobbet.

Man känner ofta redan innan match hur ett lag kommer att agera, gästerna var brandskattade spelarmässigt och kändes rätt nöjda med att med stor sannolikhet ha klarat kontraktet för 2022.

Spångas spelare å sin sida var mer taggade och inriktade på att fortsätta med sitt offensiva spel, där de kunnat bokföra sex segrar, fyra oavgjorda och endast tre förluster sedan sommaruppehållet. Framgång ger medvind och självförtroende, vilket skulle visa sig även hemma mot Aspudden-Tellus.

Efter den första kvarten när lagen mer hade känt på varandra tog Spånga alltmer över spelet. Aspudden-Tellus var dock inte ofarliga utan tog sig i detta läge ofta fram på sin vänsterkant, gärna med kombinationer och djupledsspel mellan Gustav Häggbom och Jakob Hammarström Axén, den senare fick efter matchen pris som bäste man i gästande lag.

Successivt alltså allt mer bollinnehav och spets för Spånga, där inte minst Liam Hägvall och Markus Blomquist slog passningar framåt till lagets frontman Taner Kocak.

Spånga bröt i detta läge Aspuddens uppspel högt upp och det var följdaktligen Ümit Yarar som erövrade boll vid mittlinjen och drev fram hela vägen in i mål bakom målvakten Denis Ramsden. 1-0 efter 40 minuters spel, vilket stod sig halvleken ut, trots forcering från Spånga.

Det dröjde dock inte mer än fem minuter av andra halvlek innan Ango Grönvik nickade i mål på en hörna av Markus, denne slog ett otal hörnor under halvleken. Ango utsågs efter matchen till bäste spelare i Spånga, delvis för målet men framförallt för sina offensiva attacker från egen vänsterbacksplats.

Ett område där Spånga gått framåt på senare tid är förmågan att slå exakta, långa krossbollar diagonalt över banan, alla motståndare får problem vid sådana omställlningar.

Nu blev det alltmer spel på en planhalva och det dröjde bara fem minuter innan Liam fälldes i Aspudden-Tellus straffområde, varefter Markus satte straffen till höger om Denis, till 3-0.

Ytterligare fem minuter senare slet sig Taner fri och satte 4-0 på närdistans.

Trots spelmässigt underläge tog sig Aspudden-Tellus strax därefter fram på en kontring och Basher Amin kunde sätta 4-1 efter tveksamt och passivt försvarsspel av hemmalaget.

I detta läge hade gästerna gett upp och Spånga kunde ibland spela förnedrande kvadraten på deras planhalva, Aspudden hade stundtals svårt att komma över mittlinjen, även om de spelade upp sig under några kortare perioder i matchens slutskede.

Stabila 4-1 stod sig dock matchen ut och Spånga kunde inkassera ännu en vinst, redan förra veckan var i praktiken platsen i trean klar även 2022.

- Det här var ytterligare en fin insats av killarna, inleder Spångas tränare Serkan Görgülü, bortsett från första 15 när vi var passiva både offensivt och defensivt så höjer vi oss rejält.

- Laget skapar mängder av chanser och spelar fin kombinationsfotboll som vi har tränat mycket  på, med både längre och kortare spel.

- Det här var ännu en match där alla sköter sig väl, berömmer Serkan, jag hoppas att vi nu kan avsluta säsongens tre återstående matcher på bästa möjliga sätt, både resultatmässigt och spelmässigt.

Nästa tillfälle är borta mot FOC Farsta på Farsta IP,  fredag den 5 november kl 20.

Från omgången i övrigt kan noteras att "trängda lägen slår tidigare resultat"; Levide, Älvsjö och Reymersholm vann alla sina matcher i kampen om att komma över nedre strecket, just nu är det de gröna från Södermalm, dvs Reymers, som finns över strecket.

Genom seger över Västerhaninge knappar Rågsved in mot serieledaren Segeltorp, nu är de endast en poäng bakom. Och tre omgångar återstår, Segeltorp och Rågsved möts i den sista!