Samling:10:30
Vinst för herrlaget i den första kvalmatchen
2020-10-10 16:42

Fler bilder (+45) >>
Spånga vann rättvist sin första kvalmatch med 1-0 mot Rådmansö efter ett tidigt mål av Engin Baran.  Spånga förde spelet under större delen av matchen, som dock blev onödigt nervös på slutet, mycket beroende på en svårspelad gräsplan.
Kvalspel är alltid osäkra tillställningar och så blev det även när Spånga for i Roslagsled och tog sig an Rådmansö på dess hemmaarena, Rådmansö Schakt Arena. Med en gräsplan som - liksom alla sådana planer så här års  - var ganska blöt men framförallt mycket hal, det blev många ”Bambi på gräs” under matchen, vilket förstås sänkte spelkvalitén.

Inledningsvis märktes skillnaden på ett lag från trean och ett från fyran, gästande Spånga startade starkt och offensivt med fyra man framåt, medan Rådmansö fick söka freda sig bakåt. Det dröjde bara tio minuter in i matchen innan hemmalagets målvakt Fredrik Huhtala släppte en retur på skott från Markus Blomquist, varpå Engin Baran tjuvade bollen och sköt i mål till 0-1.

Som så ofta tidigare släppte Spånga fokus och kontroll över matchen efter det egna målet. Även om laget hade ett antal avslut, ofta signerade Markus, så tappade laget positioner och spelidé. Man får därför vara glad att halvleken slutade med uddamålsförsprång, även hemmalaget hade flera chanser.

Respekten var stor i Spånga för Rådmansös starke, offensive anfallare Arvid Slätis, gästerna lyckades dock bevaka och neutralisera Arvid nästan hela matchen, vi kunde bara notera ett fullgjort anfall som slutade i en kollision mellan honom och Spångas målvakt Armin Bajramovic.

Rådmansö startade andra mer aktivt och hade flera avslut, men trots allt fortsatt Spångaövertag i andra halvlek, inte minst när tränaren Serkan Görgülü bytte in Wilondja Fataki som offensiv breddare.

Planen blev inte bättre när det dök upp regnstänk på slutet av matchen och spelkvalitén sjönk successivt. Det kändes därför som en stor lättnad på Spångas bänk när Västeråsdomaren Petter Kvist blåste för full tid efter 93 minuters spel.

- Kvalmatcher är något vi i Spånga har blivit experter på, inleder Serkan, det är mycket sällan fint spel utan istället brukar laget med bästa och rätta inställningen gå segrande ur striden.

- Det var precis det laget gjorde mot Rådmansö,  vi gör jobbet även om det inte var vår bästa match. Vi borde ha gjort 2-3 mål till, men det viktigaste är att vi vinner. Det positiva förutom segern är att vi inte släpper in mål och även släpper till  väldigt lite bakåt.

- Cred till alla i laget, avslutar Serkan Görgülü och önskar Rådmansö lycka till i  fortsättningen. Själva ska Spånga nu och genast fokusera på Bollstanäs-matchen, kommande lördag.

Bollstanäs kunde senare på lördagen vinna hemma mot Unik med 3-1, även om man låg under i paus.

"Liten kvalseriefinal" nästa lördag kl 13 hemma på Spånga IP?

Länk till aktuell tabell: Kvalserie till Div 3, grupp 5.

Norrtelje Tidning direktsände matchen, några repriser finns här (om man har en prenumeration).