Samling:11:30
Förlust för herrlaget mot IK Franke
2020-09-12 17:56

Fler bilder (+13) >>
Det blev en inte speciellt välspelad match på ett snabbt, regnblött konstgräs på Råby IP. Franke vann kampen om  mittfältet, medan Spånga hade flest chanser på fasta. I andra ökade Spånga tempot, men fick följdaktligen ett mål emot sig på slutet, i en match som "borde" ha slutat 0-0.
Varje match i denna enkelserie är självklart viktig, så även lördagens match i Västerås, med två lag som hade kvalificerat sig till zonen mellan nedre och övre kvalplatserna.

Som matchen utvecklade sig möttes två lag som bägge ville föra spelet, men där underlaget gjorde spelkvalitén ojämn.

Frankes Kresnik Bytyqi och Adam Emanuelsson spelade centralt och kom att fördela bollarna framåt, medan Spånga försökte låsa och ta sig fram på kanterna, med bollar bakom Frankes högresta backlinje. Och visst saknade Spånga korsbandsskadade forwarden Frans Gabro.

Kamp på fältet och det dröjde 20 minuter in i matchen tills vi kunde notera första mer vassa avslutet, då en Frankeanfallare kom ensam med Spångas målvakt Armin Bajramovic, han fick dock bollen för långt ifrån sig och Armin kunde enkelt greppa bollen. Fem minuter senare hade Spångas Markus Blomquist ett klurigt markskott som Frankes Aron Hassanpour fick tippa till hörna.

I slutet av första halvlek hade Spånga ett större antal frisparkar och hörnor, alla slagna av Markus Blomquist, nickar och skott gick dock inte i mål. Vassast var nog Engin Baran som på stopptid sköt hårt i Arons vänstra stolpe, träffen hördes lång upp på läktaren, men inga mål noteradesi första halvlek.

I inledningen av andra halvlek tilltog regnet vilket gjorde att chansfotbollen ökade. Franke flyttade dock upp sig i banan och Spånga trängdes tillbaka.

Spångas tränarpar Jannis Pappas och Serkan Görgülü valde då att successivt byta in  Wilondja Fataki och Emil Bajra i anfallet, med dem blev förloppet helt annorlunda, med ett Spångas som hotade framåt. Franke var dock inte helt ofarliga, kvarten kvar fick Armin tippa en nick efter hörna till ny hörna.

Offensivitet brukar straffa sig bakåt, på en kontring tog sig Frankes Anton Engström Appelfeldt in i den inre boxen, fick en chippassning från Anton Fors och kunde sätta 1-0 i den 85 minuten, efter tveksamt försvarsspel av Spånga.

Spånga tryckte på för kvittering, vilket ökade Frankes chanser till kontringar, matchen slutade dock 1-0, i en tillställning som "borde" ha slutat 0-0.

Men i fotboll gäller inte några "borden", IK Franke vann med 1-0 och tog sig upp på fjärde plats i tabellen, medan Spånga nu är två platser och en poäng från nedre kvalplatsen. Dags att öka avståndet söndagen 20 september borta mot Uppsala-Kurd?

- Inför matchen mot Franke hade vi inte den bästa träningsveckan pga många sjukdomar och skador, inleder Spångas assisterande tränare Serkan.  Bortsett ifrån de första 15-20 minuterna av första halvlek, då vi slarvar mycket i passningsspelet, så är vi nöjda. Laget följer planen på att trycka ut Franke mot kanterna, för att själva kunna skada genom snabbt bollerövring. Vi har två riktigt fina chanser som vi inte kan förvalta.

- I andra halvlek var det överlag  en jämn match med mycket kamp framförallt centralt, fortsätter Serkan. Kryss kändes som ett rättvis resultat, därför blev det tungt att släppa in mål i 85:e genom en misskommunikation.

- Vi får ladda batterierna inför den viktiga matchen mot Uppsala avslutar han, förhoppningsvis får vi innan dess tillbaks spelare från sjukdomar och skador.

Från omgången hittills kan rapporteras några volatila resultat: Sala vann mot just Uppsala-Kurd,  Arlanda vann med 5-1 mot Vallentuna, medan Järfälla vann med hela 7-0 mot Norrtälje (som tidigare vann mot just Sala och Arlanda). Volatilt var ordet! (Volatil= skiftande, ombytlig, växlande enligt synonymer.se).