Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spånga IS FK
- Ett sätt att utvecklas, ett sätt att umgås
Herrar

IFK Uppsala
3 - 1
Spånga IS FK
IFK Uppsala3 - 1Spånga IS FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 30 augusti, 14:00
Plats:Lötens IP Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000084102
Samling:12:30
Förlust mot IFK Uppsala i division 3 Norra Svealand
2020-08-30 20:58

Fler bilder (+12) >>
Spångas herrar var chanslösa mot ett effektivt och spelförande lag som vann med klara 3-1. Matchens snyggaste mål stod dock Spångas Markus Blomquist för, en skruvad frispark i fel hörn, sett ur målvakten Robin Henrikssons synvinkel
Vi brukar skryta om Spånga IS anrika ålder, 91 år med bildandet 1929. Men vi står oss slätt mot IFK Uppsala, bildad 1895, 125 år ungt, kanske Sveriges äldsta fotbollslag: Inte helt oväntat bildat i en anrik universitetsstad.

Av ålder och skröplighet märktes inget hos hemmalaget, äldste spelaren är 25 år och den yngste 18. IFK är ett spelande och bollförande lag, vilket Spånga fick erfara på söndagen på Lötens IP i Uppsala.

Det var dock Spånga som inledde målgörande, Markus Blomquist slog en frispark från dryga 25 meters håll, Robin hade ställt upp muren för att locka till skott i det bortre hörnet, Markus slog dock i Robins närmre hörn, dokumenterat av en bildsekvens från Spångas fotograf Micke Wiklund.

Ett snyggt mål som inte avskräckte IFK, som förde spelet mot ett Spånga som la sig på ett kompakt försvar och istället kontrade. Inget av lagen hade dock några vassare avslut, tills dess att en Uppsalaspelare strax innan pausvilan tog sig ner på vänsterkanten till kortlinjen och passade snett bakåt till Aria Alizadeh som sköt i mål till 1-1 som stod sig halvleken ut.

Knappt hade andra halvlek inletts förrän samma Aria gjorde 2-1 på Uppsalas första anfall, en klar kalldusch i det pågående regnet på Lötens IP. Lägg till det en möjlig skallskada på Spångas Nikola Jevric.
Effekten blev ett stirrigt Spånga som hade svårt att få igång något konstruktivt spel.

Fortsatt hade IFK spelövertaget och Spånga kontrade och flyttade upp laget. Det var därför inte helt oväntat att Uppsala avgjorde matchen genom 3-1 sex minuter före full tid, mål av Daniel Michel. Spånga tryckte på men IFK Uppsala vann ändå rättvist med 3-1.

- På förhand visste vi att Uppsala var duktiga på att rulla boll, säger Spångas assisterande tränare Serkan Görgülü. Tanken var att vi skulle ligga på Rätt sida och försöka skada när vi hade möjligheten. 

- I första halvlek gör vi defensivt en bra match där vi inte släpper till mycket alls. I halvtid pratar vi om att vara mer bestämda och våga mer. Deras tidiga 2-1 mål tog dock luften ur oss och vi kom aldrig upp till rätt  nivå och Uppsala vinner välförtjänt. Vi laddar stenhårt inför helgens viktiga match mot Syrianska Kerburan.  

Övriga matcher gick dock delvis Spångas väg, sex matcher spelade av sammanlagt elva, Spånga ligger nu åtta och lagen runtomkring i tabellen: Gideonsberg, Sala, Syrianska och Vallentuna, förlorade eller kryssade alla, endast Norrtälje vann sin match mot just Sala.

Varje match är viktig i en enkelserie, på söndag den 6 september kl 15 kommer Syrianska IF Kerburan från Västerås på besök på Spånga IP. Spännande!

Matchfakta  IFK Uppsala -  Spånga

Lötens IP,  konstgräsplan, 30 augusti  2020 kl 14. Regnskurar, 16 grader, Spånga spelade i blå-vitt enligt  4-2-3-1.


 Mv             Nikolaos Karfopulus
 Backar      Bejoy Khan (76), Abdoul Diallo, Tahsin Anar, Nikola Jevric (56)
 Mittfält     Markus Blomquist,  Elliot Oskarsson, Salim Nassar (66),  Frans Gabro , Wilondja Fataki
 Forwards Engin Baran (76)
 Avbytare  Liam Hägvall ,  Kamran Nosrati,  Yavuz Akkas (56) , Emil Bajra (76) , Armin Bajramovic, Stefanos Papathanasiou, Bryan Chantera (66), Oumar Traore (76)


Mål

0-1, Markus Blomquist, frispar 7 min

1-1, Aria Alizadeh, 42 min

2-1, Aria Alizadeh, 46 min

3-1,  Daniel Michel, 84 min


Bilder

Gå till bildarkivet för 2020

Se även matchreferat på Min Fotboll.

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 26/9 15:00
3 - 1  
Mån 21/9 20:00
3 - 2  
Sön 20/9 15:00
1 - 0  
 
 
Ansök om medlemskap
Stötta Spånga Fotboll
Våra sponsorer
Idrottsliga samarbeten